Iz socijalnog programa Općine Župa dubrovačka izvršena  je posljednja ovogodišnja redovna tromjesečna isplata novčanih naknada osobama koje ostvaruju pravo sukladno Odluci o socijalnoj skrbi.

Tromjesečna naknada od 450,00 kn isplaćena je  umirovljenicima  čija mirovina ne prelazi 1.500,00 kn, 300,00 kuna isplaćeno je umirovljenicima čija mirovina ne prelazi 1.800,00 kuna te osobama koje se vode na Centru za socijalnu skrb Dubrovnik kao korisnici prava na tuđu pomoć i njegu , a  onima sa pravom zajamčene minimalne naknade 600,00 kuna. Malodobnoj djeci bez jednog roditelja i djeci bez jednog roditelja  koja se redovno školuju isplaćeno je  po 450,00 kn. Tromjesečni iznos od  600,00 kuna također je isplaćen i osobama preko 65 godina bez ikakvih primanja.  Korisnicima prava na osobnu invalidninu  Općina  svaki mjesec uplaćuje iznos od 300,00 kuna.

Sa ovom isplatom stalnih novčanih naknada, zaključuju se prava za ovu godinu. Za nadolazeću godinu svi korisnici , ako imaju iste uvjete , dokumentaciju trebaju obnoviti u veljači.

Općina Župa dubrovačka , kao jedna od malobrojnih Općina provodi Županijski međunarodni standard  tijekom čitave  godine  i tako već više od 10 godina ,  a u svrhu poboljšanja kvalitete života umirovljenika osiguravajući stalnu novčanu naknadu umirovljenicima. Za tu svrhu Općina Župa je u ovoj godini izdvojila sredstva u iznosu od gotovo pola milijuna  kuna u sklopu kojih je  i financijska potpora za program pomoći umirovljenicima od Županije dubrovačko neretvanske .