OBAVIJEST – REGULACIJA PROMETA PREMA LUCI SREBRENO

Od ponedjeljka 20. svibnja 2024. godine počinje uobičajna regulacija prometa prema luci Srebreno. Obzirom na postavljanje automatske rampe koja će omogućavati ulaz i izlaz osobama koje posjeduju plovilo u luci Srebreno, kao i osobama sa tjelesnim invaliditetom (minimalno 80%) sa područja naše Općine, obavještavaju se vlasnici kartica da do 15. svibnja 2024. godine uplate iznos od 90 € na žiro račun Općine Župa dubrovačka.

Također napominjemo da osobe koje do sada nisu imale važeću karticu, a ostvaruju pravo na ishođenje iste, uplate i dodatnih 20€ za izradu kartice koje uz dokaz o plaćanju i registraciji (vlasnosti) plovila mogu preuzeti u zgradi Općine.

 

IBAN: HR5924070001860200001
MODEL: HR 68
POZIV NA BROJ: 7706-OIB

 

OBAVIJEST O ODVOZU KRUPNOG (GLOMAZNOG) OTPADA

Krupni (glomazni) otpad moguće je odložiti u PONEDJELJAK (22. travnja) i UTORAK (23. travnja) u spremnike postavljene na sljedećim lokacijama:
1. Donji Brgat (pored odlagališta)
2. Čibača (iza Prime)
3. Čibača (Potočina)
4. Zagruda
5. Soline (odlagalište)
Krupni (glomazni) otpad može se besplatno predati u sljedeća reciklažna dvorišta:
1. Pod Dubom, Vladimira Nazora 2A, Dubrovnik
(radno vrijeme: ponedjeljkom, srijedom i petkom 13:00 – 20:00, utorkom i četvrtkom 08:00 – 15:00 te subotom 07:00 – 12:00)
2. Mokošica, Vinogradarska 2, Mokošica
(radno vrijeme: ponedjeljkom, srijedom i petkom 07:00 – 14:00, utorkom i četvrtkom 12:00 – 19:00 te subotom 07:00 – 12:00)
Građani također mogu i naručiti uslugu odvoza i zbrinjavanja glomaznog otpada putem telefona 0800 606 707.

Poziv na prezentaciju “Izvori financiranja za poduzetnike”

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom, HAMAG BICRO-om i HBOR-om poziva sve zainteresirane na besplatna predavanja na temu

Izvori financiranja za poduzetnike

Na predavanjima će predstavnici navedenih institucija prezentirati javne pozive Dubrovačko-neretvanske županije, potporne mjere Hrvatske agencije za malo gospodarstvo inovacije i investicije i kreditne programe Hrvatske banke za obnovu i razvoj s naglaskom na poljoprivredu i ruralni razvoj.

Prezentacija u Dubrovniku održat će se u suradnji s RA Dura.

Prezentacije će se održati:

  • 23.04.2024. u 16:30 sati – dvorana za sastanke Tajan, Hotel Dubrovnik President Valamar Collection (Ul. Iva Dulčića 142, Dubrovnik)
  • 24.04.2024. u 16:30 sati – Dom vinarske tradicije Putnikovići (Putnikovići 14, Putnikovići)
  • 25.04.2024. u 16:30 sati – Poduzetnički inkubator Ploče (Crna rika 7a, Ploče)

Program radionice

Budući da je broj polaznika ograničen, molimo sve zainteresirane poduzetnike da se prijave putem:

 

Raspored prezentacija 2

Općina Župa dubrovačka pokrenula postupak ishođenja građevinske dozvole za  rekonstrukciju i nadogradnju SRC Čibača

 

Nakon rješavanja imovinsko-pravnih odnosa i dobivanja u vlasništvo zone Sportsko-rekreacijskog centra Čibača izrađen je Glavni projekt rekonstrukcije i nadogradnje istog temeljem kojega je Općina Župa pokrenula postupak ishođenja građevinske dozvole za  rekonstrukciju i nadogradnju.

 

Radi se o nastavku ulaganja u postojeći sportski kompleks koji je Općina na korištenje ustupila NK Župa dubrovačka i na kojem svakodnevno trenira gotovo 350 djece.

 

Novac za realizaciju projekta osiguran je kroz provedbu ITU mehanizma koji obuhvaća Urbano područje Dubrovnika (Grad Dubrovnik i općine Dubrovačko primorje, Župa dubrovačka i Konavle) te su nedavno Gradu Dubrovniku odobrena bespovratna sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za financiranje projekta „Izrada Strategije razvoja Urbanog područja Dubrovnik“ u iznosu od 22.477,98 eura. Dodijeljena sredstva Fonda iznose 85 posto ukupno prihvatljivog iznosa projekta, što je najviši iznos bespovratnih sredstava koji se mogu dodijeliti ovim Ugovorom.

 

Jedan od projekata čija se realizacija s nestrpljenjem očekuje je upravo Projekt rekonstrukcije i nadogradnje SRC Čibača, a na zadovoljstvo prvenstveno djece koja svakodnevno koriste postojeće terene.

POZIV ZA SUDJELOVANJE U PROGRAMU OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE ŽUPA DUBROVAČKA 2024.godine

Općina Župa dubrovačka poziva sve udruge koje svojim sudjelovanjem žele upotpuniti program obilježavanja Dana Općine Župe dubrovačke 2024. godine da najkasnije do 25. travnja  prijave svoj interes za sudjelovanjem i dostave prijedloge aktivnosti i događanja  za eventualno uvrštenje u program.

Sve informacije mogu se dobiti u Odsjeku za društvene djelatnosti i kulturu  ili putem telefona ,broj : 020/487-481.

POZIV za dostavu prijedloga kandidata za dodjelu javnih priznanja

Općina Župa dubrovačka pokreće postupak za predlaganje kandidata za dodjelu javnih priznanja, koja se dodjeljuju 26. svibnja u prigodi Dana oslobođenja Župe dubrovačke – Dana Općine Župa dubrovačka.

Javna priznanja se mogu dodijeliti domaćim i stranim fizičkim i pravnim osobama, u zemlji i inozemstvu, koje su svojim radom ili djelovanjem pridonijele promicanju i ugledu Općine Župa dubrovačka i to:

 

  1. Proglašenje počasnim građaninom Općine Župa dubrovačka
  2. Nagrada Općine Župa dubrovačka za životno djelo
  3. Nagrada Općine Župa dubrovačka

Poziv javna priznanja 07-24-25