Libertas Dubrovnik privremeno otvara prodajno mjesto u zgradi Općine

Kako bi povećao dostupnost svojih usluga i korisnicima olakšao aktivnosti vezane za produživanje abonamenata, Libertas Dubrovnik, u suradnji s općinom Župa dubrovačka, od ponedjeljka, 28.11.2022. aktivira prodajno mjesto u Župi dubrovačkoj.

Prodajno mjesto nalazi se u zgradi Općine, Vukovarska 48, u prostoru Pisarnice.

Radno vrijeme ovog prodajnog mjesta je od 28.11.2022. – 05.12. 2022. od ponedjeljka do subote, u vremenu od 07:00 – 14:00.

17. studenoga – Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju

 

Danas, 17. studenoga obilježava se Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju. U Hrvatskoj se godišnje prijevremeno rodi oko 2500 djece te je svijest javnosti o problemima i posljedicama s kojima se nedonoščad i njihovi roditelji susreću izuzetno niska. Prijevremeno rođena djeca osobito su osjetljiva u razdoblju neposredno nakon rođenja i u ranom razvoju, zbog čega se njihovi roditelji kao i zdravstveni djelatnici nalaze pred brojnim izazovima.

U znak podrške prijevremeno rođenoj djeci i njihovim roditeljima, Općina Župa dubrovačka prigodno će ljubičastim svjetlom osvijetliti stoljetni platan u naselju Mlini.

Zatvaranje dionice ulice Put Sv. Luke u naselju Čibača

Zbog već najavljenih radova na sanaciji i proširenju ulice Put sv. Luke, u ponedjeljak, 14.11.2022, privremeno će se za promet zatvoriti dionici od križanja s ulicom Put dr. Ante Starčevića do kućnog broja 16, u dužini od oko 50 m. Promet navedenom dionicom pustiti će se odmah po polaganju potrebnih instalacija i pripreme za asfaltiranje nakon čega će se zatvarati druga dionica o čemu će stanovnici biti pravovremeno informirani.

 

Započela izgradnja rampe za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću

Općina Župa dubrovačka krenula je s izgradnjom rampe za siguran ulazak u more za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću u Srebrenomne.

Njime se želi doprinijeti podizanju kvalitete života osoba s invaliditetom i smanjenom pokretljivosti kao i njihovih obitelji. Riječ je o projektu nastalom prema arhitektonskom rješenju Ursule Stanić-Siništaj iz tvrtke Studii Lacroma.

Cilj ovog projekta je osiguravanje ulaza u more pristupačnom rampom što predstavlja najkvalitetnije rješenje za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću i ista će biti izgrađena u skladu s Pravilnikom o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti (Narodne novine 78/13).

Projekt je u ranoj fazi izrade projektne dokumentacije prezentiran i predstavnicima roditelja korisnika te udruzi Dva skalina, a svi su izrazili zadovoljstvo planiranim projektom kao i planiranim početkom njegove realizacije već u ovoj godini.

Sami radovi bi se trebali odraditi u dvije faze gdje prva faza obuhvaća izvedbu svih pripremnih i armirano-betonskih radova kao i završno uređenje dijela plaže dok je u drugoj fazi planirana montaža potrebnih ograda te dijela rampe kojim se osigurava izravan pristup u more.

Proveden je natječajni postupak za odabir izvođača navedenih radova, a kao najpovoljnji ponuditelj odabrana je tvrtka lovrić graditeljstvo. Ugovorena vrijednost radova ove faze iznosi 181.989,05 kuna (s uključenim PDV-om), a sredstva za planirane radove većim dijelom su osigurana kroz Program sufinanciranja projekata na pomorskom dobru Dubrovačko-neretvanske županije.

JAVNI NATJEČAJ za dodjelu prostora ispred poslovno-garažnog objekta za postavljanje montažnih objekata za obavljanje ugostiteljske djelatnosti povodom božićnih blagdana.

Sukladno Ugovoru između Općine Župa dubrovačka i Hotela Dubrovačka Riviera i ove će se godine održati adventski program na trgu nasuprot zgrade općine koji je u vlasništvu Hotela Dubrovačka riviera.

Novost je da će ove godine postupak nabave kućica provesti Općina Župa dubrovačka, za razliku od prošle godine  kad je postupak provodila Turistička zajednica Općine .

Model će biti u obliku javnog licitiranja.  Ukupno 6 ponuditelja sa najvećim ponudama ostvarit će pravo na  najam kućica . Početna cijena licitacije utvrđena je temeljem stvarnih troškova koji se odnose na najam kućica u razdoblju od 1. prosinca do 03. siječnja, kao i troškova prijevoza istih. Sukladno spomenutom sporazumu utvrđeno je kako će Hoteli Dubrovačka riviera osigurati opskrbu električnom energijom i da će sa zakupcima kućica sklopiti Ugovore o plaćanju troškova stvarne potrošnje električne energije.

Općina Župa dubrovačka će u svom Rebalansu proračuna osigurati određena sredstva za sufinanciranje prigodnog adventskog programa kojeg će realizirati Turistička zajednica Općine .

Natječaj je objavljen na služenim stranicama Općine Župa dubrovačka u vremenu od 03. do 11. studenog 2022.

Sve  detaljne obavijesti o uvjetima natječaja i mikro lokacijama zainteresirani mogu dobiti u prostorijama Općine Župa dubrovačka na adresi Vukovarska 48, Srebreno, 20207 Mlini ili na telefon 020 487 476 ili e-mail opcina@zupa-dubrovacka.hr.

 

Obrazac ponude ADVENT 2022 a

javni natjecaj ADVENT 2022a

skica_kućica_advent_2022_01