Održana konstituirajuća sjednica Vijeća bošnjačke nacionalne manjine

Održana konstituirajuća sjednica Vijeća bošnjačke nacionalne manjine 16. lipnja 2023.

Nakon nedavno provedenih izbora za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj koji su održani, 7. svibnja 2023. godine, konstituirano je Vijeće bošnjačke nacionalne manjine u Općini Župa dubrovačka.

Konstituirajuća sjednica održana je u petak, 16. lipnja 2023. godine, u Vijećnici. Sjednicu je sazvao  općinski načelnik, gosp. Silvio Nardelli sukladno odredbi članka 104. stavka 1. Zakona o izboru članova vijeća i predstavnika nacionalnih manjina (Narodne novine, broj: 25/19.), a otvorio pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela gosp. Jure Marić, prof. koji je u ime Općinskog načelnika svim izabranima članovima čestitao na izboru i izrazio uvjerenje da će se dosadašnja dobra i plodna suradnja nastaviti i u predstojećem četverogodišnjem mandatu.

Na konstituirajućoj sjednici je bilo nazočno svih 10 izabranih članova Vijeća bošnjačke nacionalne manjine, a jednoglasno je za predsjednika izabran gosp. Izet Spahović (dosadašnji predsjednik), a za osobu koja će zamjenjivati predsjednika vijeća u slučaju njegove odsutnosti ili spriječenosti jednoglasno je izabrana gđa. Armina Džano.

Ostali članovi Vijeća bošnjačke nacionalne manjine u Općini Župa dubrovačka prema Odluci o konačnim rezultatima izbora članova Vijeća bošnjačke nacionalne manjine u Općini Župa dubrovačka od 11. svibnja 2023. godine, su:

Aziz Hasanović, Huso Agić, Enver Babić, Irmis Spahović, Zarfija Agović, Arnela Kusturica, Rasim Šeho, Sulejman Turandžić.