Dana 26. veljače 2020. godine, u Velikoj vijećnici Općine Župa dubrovačka, održana je javna edukacijska tribina o održivom gospodarenju otpadom.

Edukacijska tribina realizirana je kao dio akivnosti EU projekta „Program izobrazno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom općina Konavle, Župa dubrovačka i Dubrovačko primorje“.

U uvodnom obraćanju, Jure Marić, Pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Župa dubrovačka, ukratko je predstavio sam projekt i aktivnosti koje se u sklopu njega provode te pobliže opisao trenutno stanje i planove vezane za gospodarenje otpadom na području Općine.

Nakon uvodnog dijela, sudionicima javne tribine obratio se direktor Agencije za gospodarenje otpadom Dubrovačko – neretvanske županije gosp. Josip Bačić koji je ukratko prezentirao trenutne aktivnosti i planove vezane za budući Centar za gospodarenje otpadom Lučino razdolje.

Stručni edukativni dio tribine održale su Ivana Paladin Soče, mag. ing. agr. koja je kroz prezentaciju i javnu raspravu obradila glavnu temu javne tribine Kompostiranje te Josipa Gašpar Deranja, Viša savjetnica za zaštitu okoliša u Općini Župa dubrovačka, s temama: Smanjenje nastanka otpada, Pravilno razdvajanja otpada te Ponovna upotreba predmeta.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 511.955,99 kn, a iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava iznosi 435.162,58 kn.
logo_eu_struk-fond_op_konk_kohez
Više informacija o EU fondovima možete pronaći na internet stranici:
www. strukturnifondovi.hr