Radovi na izgradnji infrastrukture za buduće groblje Dubac započinju danas. Tim povodom na Dupcu je upriličena svečanost kojoj između ostalih nazoče gradonačelnik Andro Vlahušić, načelnik Općine Župa Dubrovačka Silvio Nardelli te direktor Groblja Dubac Ivo Lise.

Gradonačelnik Andro Vlahušić se prvenstveno zahvalio načelniku općine Župa dubrovačka Silviju Nardelliju i svim njegovim suradnicima na susretljivosti i strpljivosti, ali i direktoru groblja Ivu Lisi.

Projekt je ukupno vrijedan 160 milijuna kuna, od čega 60 milijuna snose Općina Župa Dubrovačka i Grad Dubrovnik, a 100 se odnosi na zbroj cijena grobnica čiju izgradnju financiraju budući kupci. Vlahušić je istaknuo kako su sredstva za projekt u cijelosti osigurana. –’Ovo je jedan od najvećih javnih infrastrukturnih projekata na jugu hrvatske kojeg financiraju jedinice lokalne samouprave i građani’, rekao je Vlahušić.

Projekt će biti realiziran kroz pet faza. Izgradit će se više od tri i pol tisuće grobnica i vjerski objekti. Ukupna površina groblja iznosit će preko 125 tisuća metara četvornih. –’Na izgradnji će raditi veliki broj ljudi’, dodao je Vlahušić te najavio kako će radovi na samom groblju započeti već iduće godine. –’Grad Dubrovnik će već krajem ove godine početi prikupljati sredstva i rezervirati grobnice’, poručio je.

Proces otkupa zemljišta je gotovo finaliziran. Ugovori s vlasnicima zemljišta su sklopljeni. Na ponuđenu cijenu još uporno ne želi pristati obitelj Muslić. No, taj problem riješit će se postupkom izvlaštenja, koji je pokrenut. -‘Imamo problem s jednim vlasnikom, radi se o 160 tisuća kuna, ali mislim da će se to riješiti sukladno Zakonu’, rekao je Vlahušić.